Polityka prywatności

  1. Salon Urody Gross, 82-300 Elbląg, ul. Nitschmana 20/22, NIP 5781380022, REGON 170423131 dokłada wszelkich starań w celu ochrony prywatności Użytkowników skelpuinternetowego dostępnego pod adresem www.dobranekosmetyki.pl (dalej jako: „Sklepem”). W związku z tym publikujemy dokument wyjaśniający zasady oraz sposób gromadzenia, przetwarzania i wykorzystywania informacji o użytkownikach Sklepu.

  2. Dane osobowe użytkowników Sklepu („Użytkownicy”) przetwarzane są przez Administratora w celu prowadzenia Sklepu, zapewnienia sprawnego jego funkcjonowania, obsługi reklamacji, jak również w celu dokonywania przez Użytkowników zgłoszeń on-line w inicjatywach organizowanych przez Administratora.

  3. Dane osobowe podane przez Użytkowników w procesie rejestracji, udostępniane są osobom trzecim w ograniczonym stopniu. Pozostali Użytkownicy widzą na profilu login Użytkownika. Pozostałe informacje są ukryte.

  4. Sklep zapewnia swoim Użytkownikom bezpieczeństwo przekazywanych danych, bazy danych gromadzone na serwerach Sklepu zabezpieczone są przed nieuprawnionym dostępem systemem haseł oraz zabezpieczeniami fizycznymi i organizacyjnymi (zgodnymi z normą PCI DSS).

  5. Sklep dokłada wszelkich starań, aby dane osobowe przekazywane były wyłącznie zaufanym podmiotom, nie budzącym wątpliwości co do utrzymania bezpieczeństwa danych i dającym rękojmię właściwego ich przetwarzania, w sposób zgodny z prawem, bez naruszania prywatności Użytkowników Sklepu.

  6. W przypadkach nadużyć i w innych przewidzianych prawem sytuacjach, dane mogą być przekazywane firmom windykacyjnym, akredytowanym rejestrom dłużników lub organom ścigania – w sposób zgodny z obowiązującymi w tym zakresie przepisami. Na wniosek uprawnionych organów państwowych, w sposób wymagany przepisami prawa, Sklep może udostępnić zbierane dane odpowiednim służbom państwowym.

  7. W żadnym wypadku Sklep nie będzie sprzedawać danych zebranych o Użytkownikach podmiotom trzecim.

  8. Rejestracja w Sklepie to dobrowolna decyzja każdego Użytkownika.

  9. Po rejestracji podstawowej do Sklepu, aby umożliwić korzystanie z większości dostępnych usług, wymagane jest podanie przez Użytkownika następujących danych osobowych:  imię, nazwisko, miejsce zamieszkania, data urodzenia, zawód, miejsce pracy, NIP, adres email, płeć, dodatkowo automatycznie pobierane są dane: adres IP, nazwa domeny, typ przeglądarki oraz typ systemu operacyjnego.

  10. W przypadku uzyskania zgody Użytkownika, jego dane osobowe mogą być przetwarzane przez Administratora również w celach marketingowych, w tym w celu kierowania informacji handlowej drogą elektroniczną na wskazany przez Użytkownika adres e-mail.

  11. Sklep może się kontaktować z Użytkownikami, drogą email lub telefoniczną (również SMS) lub faksem czy listownie. W niektórych przypadkach możemy się kontaktować z wybranymi Użytkownikami w celu badania poziomu satysfakcji klienta i zbierania uwag, które pozwolą nam ulepszyć działanie Sklepu.

  12. Sklep zapewnia wszystkim użytkownikom przekazującym jakiekolwiek swoje dane osobowe, realizację uprawnień wynikających z ustawy z dnia 29 sierpnia 1997 r. o ochronie danych osobowych (Dz. U. nr 133, pozycja 883), w tym prawo wglądu do przekazanych danych osobowych, prawo żądania aktualizacji i inne. W każdym momencie w Sklepie, po zalogowaniu do swojego konta można zmodyfikować swój profil Użytkownika oraz dane kontaktowe.

  13. Administrator będzie informował Użytkowników o ewentualnych zmianach w niniejszej polityce prywatności przez informacje na stronie głównej Sklepu.

  14. Sklep wykorzystuje pliki „cookies" – plik z informacją zapisywaną na komputerze użytkownika. Plik "cookies" nie pozwala na pobieranie danych osobowych i adresowych czy też informacji poufnych użytkownika. „Cookies” jest wykorzystywane do automatycznego logowania do Sklepu na danym komputerze, jeśli użytkownik wybrał taką opcję. Warunkiem działania “cookies” zawsze jest ich akceptacja przez przeglądarkę oraz nieusuwanie z dysku.

  15. Administrator Sklepu przykłada wszelkich starań w celu zapewnienia bezpieczeństwa i poufności danych osobowych zarejestrowanych w Sklepie i w związku z tym stosuje odpowiednie środki techniczne.

  16. Administrator Sklepu nie przekazuje, nie sprzedaje i nie użycza zgromadzonych danych osobowych użytkowników innym osobom lub instytucjom, chyba że dzieje się to za wyraźną zgodą lub na życzenie Użytkownika, lub też na żądanie uprawnionych na podstawie prawa organów państwa na potrzeby prowadzonych przez nie postępowań. Sklep używa plików cookies jedynie w celach statystycznych oraz dotyczących funkcjonowania Sklepu.

  17. Możesz dezaktywować lub całkowicie wyłączyć pliki cookies na naszych stronach lub stronach naszych reklamodawców w opcjach swojej przeglądarki internetowej lub wybierając odpowiednią opcję w programach typu firewall (np. Norton Internet Security). Wyłączenie plików cookie może jednak spowodować niemożność pełnego wykorzystania opcji naszego Sklepu.

  18. Poniżej przedstawiamy informację, jak zmienić ustawienia dotyczące cookies w najpopularniejszych przeglądarkach internetowych:

Poznaj męskie programy pielęgnacyjne
Poznaj nasze programy pielęgnacyjne związane z męską pielęgnacją - męski znaczy zadbany... Program Zdrowie i Ciało depilacja klatki, pleców, nosa, uszu, stóp (palce i wierzch stopy), pach pedicure podologiczny**, manicure***. wartość oferty 344 zł. W pakiecie...
Wyszczuplanie - modelowanie sylwetki
Szczupła i… szczęśliwa, piękna, zdrowa, młodsza...? Jaki przymiotnik jest ci najbliższy? Jak odmłodnieć w kilka sekund? Nie którzy mówią, że wystarczy szczery uśmiech! My wiemy, że prawda jest inna, ale dziś nie o tym...W tym tekście znajdziesz receptę jak...
Permanentna korekta brwi
Łuk brwiowy w idealnym wydaniu   Ombre, metodą piórkową czy hybrydową? Teraz masz wybór! Wszystko po to, by Twoje brwi były doskonałością samą w sobie. Tym bardziej, że znamy sposób na długotrwałe piękno. Trend w kosmetologii się nie zmienia –...
ABC depilacji
ABC depilacji Zbędne włosy są tematem, który dotyczy każdej z nas, w każdym wieku . Przyznacie, że ciemne włosy są krępujące, więc…. czas się ich pozbyć. Skutecznie! Młode kobiety - a także panie, którym po prostu się spieszy - często wybierają doraźne,...
Fala radiowa RF- termolifting twarzy
NOWOŚĆ Zabieg z użyciem fal radiowych RF to jedna z najskuteczniejszych, nieinwazyjnych metod znanych współczesnej kosmetologii, która w sposób wybitny wygładza i ujędrnia skórę. Głowica urządzenia emitujące wiązkę fali radiowej, przenika w głąb...
Mezoterapia mikroigłowa - zobacz film
Sezon koktajlowy jest oficjalnie rozpoczęty. Bombę substancji odżywczych teraz można zamówić nie tylko w restauracji, ale… w salonie kosmetycznym. Adres zamówienia? Głębokie warstwy skóry. Postać? Skoncentrowany koktajl. Sposób podania? Stymulacja...